0fb09d61b1dabfbbe2f0e15f6b60bb5d_L

Για να καταφέρετε να διατηρήσετε τα ξύλινα έπιπλά σας σε καλή κατάσταση θα πρέπει να τα περιποιείστε και μάλιστα ανά τακτά διαστήματα. Αν, λοιπόν, δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά καθαριστικά προϊόντα, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις φυσικές μας προτάσεις.

 

Μπορείτε, λοιπόν, να γυαλίσετε τα ξύλινα έπιπλά σας -εύκολα και οικονομικά- με μία από τις παρακάτω συνταγές:
1. Με ελαιόλαδο και λεμόνι
Ρίξτε σε ένα γυάλινο μπουκάλι 125ml ελαιόλαδο και ¼ κ.γ αιθέριο έλαιο λεμονιού και ανακινήστε καλά. Ποτίστε με το μείγμα αυτό μικρή ποσότητα βαμβακιού και περάστε με αυτό τις ξύλινες επιφάνειές σας. Το λάδι θα προστατέψει τα έπιπλά σας, ενώ το έλαιο λεμονιού θα τα καθαρίσει και θα τα αναζωογονήσει.
2. Με μελισσοκέρι
Το μελισσοκέρι θα θρέψει τα ξύλινα έπιπλά σας στη στιγμή και θα τους χαρίσει μοναδική λάμψη. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα πάνω στα έπιπλά σας και με ένα μαλακό πανάκι να τρίψετε καλά την επιφάνειά τους. Τόσο απλά και γρήγορα θα τα γυαλίσετε στο «πι και φι»!

Πηγή: http://www.queen.gr/SPITI/HOW-TO/item/112188-san-kainoyrgia-idoy-pos-tha-gyalisete-ta-xylina-epipla-sas-eykola-kai-oikonomika#ixzz3sgA6TMRu